Binnenschilderwerk

Schilderwerk is om twee redenen belangrijk: esthetisch (het moet er mooi uitzien) en technisch (het moet duurzaam houden).

Esthetisch schildert men voor de juiste uistraling; kleur, strakheid en glans verhogen de woonsfeer aanzienlijk en dragen tot een prettiger woon- en leefklimaat bij. Bij ons kunt u een professioneel kleuradvies van een huisstylist krijgen.

Bij binnenschilderwerk wordt niet vaak gedacht aan bescherming. Maar ook voor bijvoor­beeld gevelkozijnen geldt dat goed schilderwerk zijn weerslag heeft op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk; dit staat immers in verbinding met elkaar. Het is voor het buitenschilderwerk van belang dat het binnenschilderwerk, de glasafdichting aan de binnenkant in goede staat verkeren en er geen openstaande verbindingen zijn. Anders kan condenswater het hout aan de binnenkant binnendringen en zo ook het schilderwerk aan de buitenkant beschadigen en houtrot doen ontstaan. We controleren dit en repareren het, waar nodig.

Rollen of spuiten

Afhankelijk van de situatie en in overleg met de klant wordt een bepaald type latex gebruikt; een supermatte verf voor uw woon of slaapkamer of bijvoorbeeld een zijdeglanslatex die schrobvast is en zeer goed afwasbaar voor een keuken. De meeste latex wordt opgebracht met een roller. Dit geeft altijd een lichte structuur.

Vooral bij grote oppervlakken (vanaf 50 m2), en in lege huizen vóór de verhuizing is het spuiten sneller en goedkoper dan schilderwerk met de hand. Met onze professionele spuitapparatuur kunnen wij zeer snel egaal spuitwerk aanbrengen. Het spuiten voorkomt een rol structuur en mogelijke rolbanen op het nieuwe stucwerk en geeft een exclusieve uitstraling! In het bijzonder bij grote muur- en plafondoppervlakten met licht van opzij, zijn storende verfstrepen goed te zien. Bij het werken met een verfroller is dit lastig te voorkomen.

Maar de muren moeten zeer glad zijn als de latex wordt gespoten. Met de roller kun je nog het een en ander camoufleren omdat de opgebrachte latex ietje structuur heeft. Bij latex spuiten is de afwerklaag superglad. Je kunt het vergelijken met het lakspuiten van een auto; de motorkap moet superglad zijn, anders blijf je dat zien, ook als er verf op zit. Hetzelfde geldt voor latex spuiten. De voorbereiding van de muren is daarom heel belangrijk.

 Verf en kleuradvies

Vijf Sterren Schilders heeft diepgaande materiaalkennis en adviseert u graag omtrent de meest geschikte verf die voldoet aan uw wensen en eisen. Verf heeft een zijdeglans, mat of een zacht eischaaleffect. Verf heeft een decoratieve functie, maar het beschermt de muur ook, tegen vlekken en gebruikssporen: dat is extra belangrijk in gangen en keukens.

U hebt dus volop keuze uit verschillende materialen en kleuren.

Ook adviseren wij u graag over de te gebruiken kleuren met behulp van professionele kleurenwaaiers en kleurstalen. We kunnen proefstukken van (bijvoorbeeld) 2m2 wand maken, zodat u beter kunt ervaren hoe de kleur er in de ruimte uit zal zien.

Wanden en plafonds handmatig sauzen minder dan 50 m2 vanaf € 8,50 / m2
Wanden en plafonds in een kleur airless spuiten vanaf 50 m2 vanaf € 7,50 / m2
vanaf 100 m2 € 6,00/ m2
vanaf 200 m2 € 5,00/ m2
 Lakwerk op aanvraag
Afdekken vloeren, deuren en kozijnen met stucloper en/of zwaar plastic folie €1,75/ m2

Bovenstaande prijzen zijn inclusief:
— Alle arbeidsuren en voorrijkosten, maar exclusief parkeerkosten.
— Levering professionele latex verf van Caparol of Sigma, superieure kwaliteit matte en schrobvaste muurverf; wit en lichte kleuren;
— Voor ruimten met hogere eisen, stellen wij een afwerking voor met Sigma Perl Supermatte, een hoogwaardige muur- en plafondverf met een mooi, krijtachtig uiterlijk, voor een meerprijs van € 2/ m2.
— Levering afplakmaterialen (tape, papier, folie)
— Het aanbrengen van 2 lagen verf, 100% dekkend
— Verwijderen van alle afplakmaterialen
— Het stofzuigen van de vloeren voor vertrek.

Sfeer- en Kalkverf

Kalkverf
Kalkverf is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat ‘ademt’. Het is schimmel- en moswerend en voorkomt vochtproblemen. Kalkverf is poederig en zacht en is heel geschikt om een uniek streperig of wolkerig effect en een warme sfeer te creëren.

Krijtverf
De milieuvriendelijke, minerale krijtverf geeft een zeer mat en fluweelachtig uiterlijk resultaat, maar dan zonder de kenmerkende kwaststrepen van kalkverf. Krijtverf is een zeer matte poederige muurverf met een kalkmat uiterlijk. Door de rijke hoeveelheid pigmenten en het krijteffect wordt het licht prachtig geabsorbeerd, waardoor een zeer rustgevende atmosfeer ontstaat.

Комментирование запрещено