Buitenschilderwerk

Duurzaam en mooi buitenschilderwerk veronderstelt veel meer dan professionele verfproducten. Het schilderen zelf is slechts de laatste stap. Beglazingsvoegen, openstaande verbindingen, kopse kanten, scherpe kanten aan kozijnen, aansluiting op bestrating. Wij controleren de gevel grondig voor we de kwast in de hand nemen. Gewoon camoufleren met verf heeft immers geen zin. We willen problemen niet onder de mat vegen. We willen ze oplossen en zelfs voorkomen.  Door uw investering blijft uw pand in een goede conditie en op termijn zal dit een besparing op de onderhoudskosten betekenen.

 Het moment van schilderen is van belang.

De huiseigenaar van de voorbeelden heeft te lang gewacht met het laten controleren en behandelen van zijn schilderwerk. Als u kleine scheurtjes, kleine blaasjes of het prille begin van verfbladders signaleert, is het hoog tijd om ons eens te vragen om uw huis geheel vrijblijvend te laten inspecteren.

Wij kunnen beoordelen of het schilderwerk op korte termijn moet worden uitgevoerd, of dat het verantwoord is om het onderhoud nog even uit te stellen.

Schuren, schuren en nog eens schuren

Er wordt door opdrachtgevers te vaak naar de prijs van een schildersofferte gekeken en te weinig naar de feitelijke werkzaamheden. Hierdoor worden schuurwerkzaamheden vaak tot het minimum in tijd beperkt, terwijl een betere voorbereiding de kwaliteit van het schilderwerk juist enorm verbeterd.

Als de ondergrond niet goed wordt voorbewerkt, heeft dat directe invloed op de hechting, het uiterlijk en de duurzaamheid van de opgebrachte verflagen.

Het gevolg van onvoldoende schuurwerk is dat de oude verflagen niet goed word weggehaald. De nieuwe verf wordt zo over de verweerde laag aangebracht en zal daardoor minder goed hechten. Het gevolg: vroegtijdig bladderen of blisteren en een veel minder stoot- en krasvaste laklaag. Dit verkort de beschermende levensduur van het schilderwerk. Na een slechte voorbereiding biedt zelfs investeren in de beste verf geen uitkomst. Het schilderwerk oogt weliswaar fraai, maar dit is van zeer korte duur.

Duurzaam schilderwerk biedt jarenlange bescherming, geeft huizen een fraai uiterlijk en bepaalt mede de waarde van de woning. Voor buitenlakken, met een schildersonderhoud interval van 5 jaar, moet 30% van de oude verflaag verwijderd worden voor een goede hechting en herstel van de systeembescherming. Het verweerde deel van de lak is dan pas echt verdwenen. Met de juiste voorbereiding kan, ongeacht het verfsysteem, het interval tussen schilderbeurten met enkele jaren verlengd worden.

Kortom, Vijf Sterren Schilders streeft naar vakwerk waar u als klant jarenlang plezier van heeft. Professioneel schuurwerk, met professioneel schuurgereedschap, levert niet alleen een beter eindresultaat met de gladste en meest glanzende afwerking, maar vooral een duurzamere bescherming door de veel betere hechting van de opgebrachte verf.

Goed en grondig schuren is voor ons dus dé basis om met u, als klant, een goed relatie voor de lange termijn op te bouwen.

Onze werkwijze:

— ondergrond schoon maken- schuren
— slechthechtende verflagen verwijderen
— kaal hout krijgt minimaal 2 grondlagen
— gaten stoppen en plamuren,
— schuren
— stofvrij maken
— voorlakken
— licht schuren
— stofvrij maken
— de uiteindelijke afwerk laag bestaat ook uit 2 lak lagen. Waarbij wij voor de laatste laklaag Wijzonol Silicon Alcid Hoooglanslak gebruiken. De op dit moment meest duurzame lak op de markt.

 Het geheim van goed schilderwerk is dat een huis zowel binnen als buiten met voldoende lagen vakkundig is geschilderd.

Комментирование запрещено