Houtrot Reparatie

Houtrot ontstaat door een samenspel van vocht en zuurstof bij een voldoende hoge temperatuur. Zolang hout droog blijft, gaat het eeuwenlang goed, maar zodra er vocht bij kan, begint vrijwel direct het rottingsproces.

Het begint meestal binnenin het hout en wordt daarom, zeker bij schilderwerk, vaak pas te laat zichtbaar.

Houtrot treedt vooral op in de onderzijde van kozijnen, ramen, kozijnstijlen en deuren. Het  doorprikken van materiaal met een priem geef duidelijkheid. Als het hout onder de verf zacht is, is er sprake van houtrot.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft het ontstaan van houtrot veel minder te maken met de houtkeus en -kwaliteit dan met de constructie en de wijze van afwerking. Om houtrot tegen te gaan is het belangrijk houtverbindingen zo goed mogelijk waterdicht te houden.

Afhankelijk van de staat van aantasting kunnen aangetaste houtverbindingen door middel van hoogwaardige epoxy worden hersteld. Na herstel is er een ijzersterke blijvende basis voor gedegen schilderwerk. Deze wijze van herstel is de goedkoopste manier om uw aangetaste kozijn te repareren.

Wij werken met epoxy producten van Renovaid Onderhoudssystemen.

Vijf Sterren Schilders is een door Renovaid gecertificeerd bedrijf. De medewerkers van Vijf Sterren Schilders hebben de cursus Renovaid Producten met goed gevolg afgelegd. Het bedrijf loopt hiermee mede voorop in de markt.
U kunt ervan verzekerd zijn dat u nooit teveel betaalt voor het onderhoud en een eventuele renovatie van uw geveltimmerwerk.

Met Renovaid produkten behoort de kostbare vervanging van kozijnen en eventuele overige gevelelementen — waar mogelijk — tot het verleden. Renovaid staat voor preventief en curatief onderhoud van al uw geveltimmerwerk. Voor dit onderhoud worden speciaal ontwikkelde epoxyproducten, een beglazingssysteem en diverse accessoires op de markt gebracht. Samen vormen zij een compleet onderhoudssysteem, dat het mogelijk maakt houtwerk duurzaam te behouden en zonodig te renoveren.

Bij het gebruik van deze epoxy pastas wordt slechts het aangetaste hout verwijderd waarna deze plek wordt opgevuld met de speciale epoxies. Nadat deze uitgehard zijn, hebben zij dezelfde eigenschappen als hout en kunnen ze eenvoudig worden overgeschilderd.
Na de reparatie is er geen verschil meer zichtbaar.

Комментирование запрещено